Що потрібно зробити, аби не втратити можливість отримати безкоштовне житло?

Саме, аби надати таку інформацію, директорка департаменту соціальної політики ЧМР Наталія Фрунзе зустрілась із особою з числа позбавлених батьківського піклування.

Нагадаємо, що особам з числа дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дають гроші на придбання житла. А саме тим, хто перебуває на квартирному обліку. Це стало можливим завдяки прийняттю постанови Кабміну про виділення цільової державної субвенції. Громадянам, які досягли 23-річного віку, гроші на придбання такого житла надаються шляхом співфінансування з державного та місцевих бюджетів.

У Чернівецькій міській територіальній громаді наразі є 4-ро таких осіб, які поки не використали кошти на придбання житла. І це попри те, що гроші вже перераховані з державного бюджету на їхні спецрахунки.

Втратять можливість отримати безкоштовне житло. Саме це трапиться, якщо зазначені особи до кінця року не придбають за виділені кошти помешкання. У такому разі гроші повернуться до держбюджету. Про це мовилось під час зустрічі. Наталія Фрунзе закликала зробити усе можливе, аби такого не відбулось. Водночас зазначила, що фахівці департаменту у разі потреби готові надати підтримку та допомогу у межах своїх повноважень.

Подібні зустрічі із особами з числа дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, відбуваються вже не вперше.

 

Стежте за нами також у Facebook:

https://bit.ly/3zTnCP3